Chrome tarayıcı, OpenAI’ın eline geçebilir!

OpenAI, ABD’de Google Chrome’u Satın Almak İstiyor

ABD’de Google’e karşı açılan tekel davasında Chrome tarayıcının kaderi belirsiz, ancak kesin olan bir şey var, OpenAI tarayıcıyı satın almak istiyor.

ABD Adalet Bakanlığı’nın Google’a karşı açtığı davada, OpenAI yöneticisi Nick Turley ifade verdi ve Google, Chrome’u satmaya zorlanırsa, şirketinin tarayıcıyı satın alabileceğini söyledi.

Chrome web tarayıcıyı satmak, Adalet Bakanlığı’nın Google’a sunduğu “arama alanındaki tekelliği kırma” çözümlerinden biri.

ChatGPT’de ürün bölümünün başında olan Turley, duruşma sırasında tanık olarak dinlendi. Google Chrome’u satmak zorunda kalırsa, OpenAI’ın bunu alıp almayacağı sorulduğunda da “Evet, pek çok başka şirket gibi biz de alabiliriz” yanıtını verdi.

OpenAI, yapay zekâ yarışında Google’ın en güçlü rakibi ve Chrome’u satın almak bu yarışta Google’a büyük bir darbe vuracaktır.

Chrome şu an tarayıcı pazar payının yüzde 66’sına sahip.

Chrome’un satışının yanı sıra, Adalet Bakanlığı Google’ın arama verilerini diğer şirketlerle paylaşabileceğini de söylüyor.

İşte OpenAI da burada mahkemeye dahil oldu. Turley, geçtiğimiz yıl yaz mevsiminde şirketinin Google’a arama verilerini kullanmak için bir lisans anlaşması önerdiğini söyledi. Ancak Google rakibinin bu önerisini reddetti.

OpenAI, Microsoft ile ortaklığı sayesinde, ChatGPT’nin gerçek zamanlı aramalarında Bing’i kullanıyor. Ancak Turley, Google’ın arama verilerini paylaşmak zorunda kalmasının “gerçek zamanlı bilginin kalitesini artırarak, daha iyi ürünleri daha çabuk üretebilmelerini” sağlayacağını söylüyor.

Kısacası, Chrome’u kaybetmek Google’ın işine darbe vurabilir, ancak Chrome’u OpenAI’a kaptırmak şu an bildiğimiz haliyle internetin geleceği üzerinde çok büyük etkilere yol açabilir.

Related Posts

WhatsApp Özet kullanıma sunuldu: Mesaj kaçırmaya son!

Meta’nın yapay zeka desteği ile kullanıma sunduğu yeni özellik sohbetleri yakalamayı artık çok daha kolay bir hale getiriyor.

Canlı mı cansız mı? Virüs gibi yaşayan hücre!

Kanada’daki Dalhousie Üniversitesi’nden bilim insanları, minicik bir planktonun içinde şimdiye dek görülmemiş düzeyde metabolik olarak bağımlı bir hücre keşfetti. Sukunaarchaeum mirabile olarak adlandırılan bu yeni canlı, yaşam ile cansızlık arasındaki çizgiyi yeniden tartışmaya açıyor.

KiranaPro veri hırsızlığında belirsizlik sürüyor

KiranaPro’nun ani veri kaybı krizi, şirketin hem iç hem dış tehdit ihtimallerini değerlendirmesiyle karmaşık bir hal aldı. Bengaluru merkezli Hint teknoloji girişimi, verilerinin silinmesinde eski bir çalışanı suçlarken, teknik açıdan dışarıdan …

ChatGPT için bilmeniz gereken 5 komut

İşte ChatGPT’yi profesyonel seviyede kullanmak için bilmeniz gereken 5 komut…

Dünya merakla bekliyor: Sovyet uydusunun hangi ülkeye düşeceği belli oldu

Kontrolden çıkan bir Sovyet uzay aracı Pazar sabahı Dünya’ya çarpmaya hazırlanıyor. Hangi ülkeler risk altında ve Türkiye bu listede yer alıyor mu diye merakla beklenirken uydunun hangi ülkeye düşeceği belli oldu. İşte detaylar…

Geleneksel Türk Okçuluğu Şampiyonası’nda ödüller sahiplerini buldu

Sakarya’nın Karasu ilçesinde bu yıl ikinci kez düzenlenen Geleneksel Türk Okçuluğu Şampiyonası, nefes kesen mücadelelere sahne oldu. Üniversite öğrencilerinin kıyasıya yarıştığı şampiyonada dereceye giren sporculara ilçe protokolü tarafından ödülleri takdim edildi.